Perinteinen ratkaisu

Koneellista ilmanvaihtoa käytetään lähes kaikissa uusissa ja saneeratuissa rakennuksissa laadukkaan sisäilman saavuttamiseksi. Puhtaamman sisäilman lisäksi HK Instrumentsin laitteiden helppokäyttöisyys mahdollistaa kustannustehokkuuden, vaivattoman seurannan ja IV-koneiden käyttöönoton. Verrattuna analogisiin laitteisiin nykyaikaiset Modbus-laitteet vaativat vähemmän johtimia ja näin ollen kaapelointityössä säästetään. DPT-Dual-MOD-AHU -yhdistelmä on suunniteltu juurikin ilmanvaihtokonetta silmällä pitäen ja on markkinoilla ainoa laatuaan.

DPT-Flow (1.) mahdollistaa tarkan ilmamääräsäädön ja valvonnan tulo- ja poistoilmalle. DPT-R8 (3,5) valvoo suodattimen likaantumista ja LTO:n huurtumista. CDT– (4.), RHT– (8.) ja lämpötila-anturit (2,6,7) pitävät huolen tarpeenmukaisen ilmanvaihdon toteutumisesta

Modbus-ratkaisu

Tärkeimmistä laitteistamme on saatavilla myös Modbus-väylää käyttävät versiot.

Väyläratkaisu vähentää huomattavasti kaapelointikustannuksia ja valvonta-alakeskuksen fyysisten pisteiden määrää. Tämä on suora kustannussäästö niin työtunneissa kuin laitehankinnoissakin.

DPT-Dual-MOD:in avulla voi mitata painetta kahdesta eri pisteestä yhdellä laitteella. Input-terminaalia käytettäessä lämpötilalähettimet voidaan korvata lämpötila-antureilla. DPT-Dual-Mod mittaa parhaimmillaan neljää eri suuretta IV-koneesta.

Modbus-ratkaisussa tarvitset vain 4 johdinta, kun perinteinen ratkaisu vaatii 23 johdinta.

Modbus-ratkaisussa DPT-Dual-MOD-AHU (1.) hoitaa molempien DPT-R8:n ja DPT-Flown virkaa suodatinvahtina sekä ilmamäärien valvonnassa että säädössä. Jos ilmamäärän sijaan halutaan valvoa ja säätää kanavapainetta, DPT-Dual-MOD (3.) on oikea valinta. Molempiin DPT-Dual-MOD-malleihin on kytketty kaksi IV-koneen toiminnalle tärkeää lämpötila-anturia. DPT-MOD (2.) valvoo LTO:n huurtumista.